.brussels .vlaanderen Wie Wat Wanneer?

De lancering van .vlaanderen en .brussels start op 1 september 2014 en gaat verder in 2015. Ze verloopt in 5 fases:

.brussels .vlaanderen Wie Wat Wanneer?

 • 2014

  • sep > okt 2014

   Fase voor merkhouders

   Merkhouders waarvan hun merknaam ingeschreven is bij de ‘Trademark Clearinghouse’ kunnen een aanvraag indienen voor ‘merknaam.vlaanderen’ of ‘merknaam.brussels’. De toewijzing gebeurt volgens het principe ‘first come, first served’.

   Meer weten

  • okt > nov 2014

   Fase voor overheden, bedrijven en organisaties

   In België gevestigde overheidsinstellingen, bedrijven en organisaties kunnen een aanvraag indienen voor ‘naamorganisatie.vlaanderen’ of ‘naamorganisatie.brussels’. Alle aanvragen worden verzameld. Als verschillende partijen dezelfde domeinnamen willen, volgt op het einde van de fase een veiling.

   Meer weten

  • nov > dec 2014

   Fase voor particulieren

   Alle houders van een geldige Belgische eID-kaart kunnen een aanvraag indienen voor ‘naam.vlaanderen’ of ‘naam.brussels’. De toewijzing gebeurt volgens het principe ‘first come, first served’.

   Meer weten

  • dec 2014 > jan 2015

   Landrush

   Iedereen kan om het even welke .vlaanderen- en .brussels-domeinnaam registreren. Alle aanvragen worden verzameld. Als verschillende partijen dezelfde domeinnamen willen, volgt op het einde van de fase een veiling.

   Meer weten

 • 2015

  • vanaf jan 2015

   Vrije registraties

   Deze fase start op 20 januari 2015. Vanaf dat ogenblik kan iedereen vrij .vlaanderen- en .brussels-domeinnamen registreren, zoals dat het geval is voor .be. Er gelden dus geen specifieke toekenningsregels, enkel het ‘first come, first served’-principe geldt.

Lees meer over .brussels! Hier vindt u ook meer info over .vlaanderen.
Contacteer ons als u een vraag heeft via support@dnsbelgium.be of 0032 16 28 49 70.