Nieuws

Belang juist e-mailadres bij domeinnaamregistratie

07 november 2018

Aan je domeinnaam is steeds een e-mailadres verbonden. En dan bedoelen we niet dat je met mijndomeinnaam.be e-mailadressen kunt generen als luc@mijndomeinnaam.be of info@mijndomeinnaam.be, wat uiteraard zo is. Nee, we bedoelen dat er in onze databank een e-mailadres bewaard wordt van jou als domeinnaamhouder. Dit is het e-mailadres waarop je gecontacteerd kunt worden voor alles wat met het beheer van je domeinnaam te maken heeft. 

Waarvoor gebruiken wij dit e-mailadres?

Hoewel we van de domeinnaamhouder geen contactgegevens en dus ook geen e-mailadres meer tonen via onze WHOIS -tool, gebruiken wij je e-mailadres wel in volgende gevallen:

  • Om je de transfercode door te sturen bij verhuis/transfer van je domeinnaam naar een andere partij/ registrar
  • Om belangrijke aanpassingen van de algemene voorwaarden aan te kondigen
  • Om je te informeren over het faillissement van de registrar die je domeinnaam beheert
  • Om je de vragen van een derde over je domeinnaam te bezorgen, bv. als die interesse heeft om je domeinnaam over te kopen etc. Een derde kan je hiervoor niet rechtstreeks contacteren maar wel via een contactformulier dat wij doorsturen naar jouw e-mailadres

Eventuele conflicten vermijden

Alle communicatie gaat dus naar het e-mailadres dat je opgaf wanneer je je domeinnaam registreerde. Zorg ervoor dat het  e-mailadres werkt en dat de berichten bij voorkeur bij jou terechtkomen (en bv. niet bij een webdesigner).

Wanneer een organisatie het persoonlijke e-mailadres gebruikt van bv. de webmaster, komt alle communicatie over de domeinnaam in zijn persoonlijke mailbox terecht. 

Dat is geen probleem zolang die persoon bij de organisatie blijft werken. Maar wanneer dat niet meer het geval is, is je organisatie niet langer bereikbaar voor communicatie over je domeinnaam.  Wanneer een persoonlijk e-mailadres wordt gebruikt, kan dit een aanleiding zijn tot conflicten tussen de partners van een onderneming over wie nu eigenlijk de eigenaar is van een domeinnaam. Allemaal zaken die je best in overweging neemt wanneer je een domeinnaam registreert.

Gratis en eenvoudig aan te passen

Mocht je er na het lezen van dit artikel aan denken om het e-mailadres dat gekoppeld is aan je domeinnaam, te veranderen, kan dat heel eenvoudig en volledig gratis via een update bij je registrar. 

Met dit artikel ondersteunen wij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde naties.