Nieuws

Laat je voor je bedrijfsnaam inspireren door de zomer

25 juli 2019

Terrasjes doen, op een zonovergoten dag van een ijsje genieten, over gezellige avondmarktjes struinen, de vrolijke sfeer van festivals... Als de temperaturen stijgen, worden de leukste zomerbars en foodtrucks ware trekpleisters. Het geheim van hun succes is niet alleen de zon, maar ook een origineel concept, de juiste setting, een stijlvolle inrichting en... een catchy bedrijfsnaam. 

Voor foodtrucks, ijssalons en zomerbars zien we de strafste bedrijfsnamen de revue passeren. Denk maar aan Nacho Bizness, café Camyon, Deli Lama en Kiosko: stuk voor stuk namen die blijven plakken en die voor een deel al de lading dekken. Wie op zoek is naar een originele bedrijfsnaam, geven we enkele richtlijnen en inspirerende voorbeelden van zomerse concepten.  

Frivole foodtrucks

Een sterke naam is als de kers op de taart van een strak foodtruckconcept. Het zorgt ervoor dat je wordt opgemerkt en dat het publiek geïntrigeerd raakt. Bovendien werkt een originele naam mond-tot-mondreclame in de hand, want een goede naam blijft hangen in het geheugen van de mensen en er wordt over gesproken.

Sterke foodtrucknamen 

  • maken duidelijk wat je precies verkoopt, zoals De Frietfiets,
  • werken op de lachspieren, zoals Hamborghini,
  • zijn charmant, zoals Tante Tortilla,
  • wekken sympathie op, zoals Vietnamama,
  • bevatten geniale woordspelingen, zoals Hupsaté.

Zonnige zomerbars

Lekker buiten zitten op een zwoele zomernamiddag met je favoriete drankje in de hand, dat is genieten. Daarom worden zomerbars natuurlijk fanatiek bezocht. Ook hier: als de setting en het concept goed zitten, zal een straffe bedrijfsnaam het plaatje afmaken. 

Leuke namen voor zomerbars

  • liggen lekker in de mond of klinken intrigerend, zoals Café Kamyon of Baouzza beachbar
  • spelen in op de locatie, zoals Apéro Château, een zomerbar in de schaduw van een charmant kasteel
  • dekken de lading van het originele concept, zoals Kiosko, een Italiaanse zomerbar bij een verlaten kiosk aan de Leie

Een naam gevonden? Registreer nu snel je domeinnaam

Een sterke bedrijfsnaam helpt om je bedrijf te laten groeien. Het is niet altijd even gemakkelijk om de perfecte naam te vinden. Enkele geluksvogels vinden meteen de juiste naam, terwijl anderen meer brainstormwerk moeten verrichten voordat het plaatje helemaal klopt. Eens je denkt: “Yes, dat is het!”, slaap er dan nog een nachtje over, vraag feedback aan vrienden, maar wacht zeker niet te lang om vervolgens je domeinnaam te registreren. Een bedrijfswebsite is een belangrijk onderdeel van je branding, en het zou jammer zijn mocht de perfecte domeinnaam al ingenomen zijn. Check hier of de naam nog vrij is, registreer je domeinnaam en wordt ook online gevonden!

SDG 9: industrie, innovatie en infrastructuur

Met dit artikel ondersteunen wij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.