Maak kennis met de houder van de 1,5 miljoenste .be

20.03.2015

Op vrijdag 13 februari bereikte de .be-zone de kaap van 1.500.000 domeinnamen. We maken graag kennis met de domeinnaamhouder die samen met ons deze mijlpaal behaalde.

De domeinnaam in kwestie, plameco-brugge.be, staat op naam van Patrick en Jonas Deketelaere, zaakvoerders van de firma ABIS bvba (All Building Installations & Services). Nadat we hem letterlijk in de bloemen zetten, stelde we hem een aantal vragen.

DNS Belgium: Kunt u beginnen met wat te vertellen over uw firma? Wat doet ze precies? Hoe lang bent u al actief?

Patrick Deketelaere: Wij plaatsen spanplafonds. De firma ABIS is destijds opgericht om Plameco aan boord te nemen. Plameco is een geregistreerd merk van spanplafonds, waarvan wij franchisehouder zijn voor de zone Maldegem, Aalter, Oostende en Knokke. Elke regio is zo afgeschermd voor een bepaalde franchisenemer, waardoor er geen overlap is.

Concreet gaat het om een type spanplafonds uit hoogwaardig geweven kunststofdoek die heel wat mogelijkheden biedt om bijvoorbeeld licht en audio te verwerken in zo’n plafond. Daarnaast kan het ook de akoestiek van een kamer optimaliseren. De meeste plafonds kunnen op 1 dag geplaatst worden, zonder dat de meubels uit de ruimte hoeven. Ook fotowanden en fotoplafonds behoren tot de mogelijkheden.

Plameco bestaat al sinds 1982, en wij zijn sinds november 2012 franchisehouder. ABIS bvba maakt deel uit van onze Groep Deketelaere, waarmee we nog heel wat andere diensten aanbieden. Onze klanten zijn op dit moment voor 80% particulieren, maar we hopen nog verder uit te breiden naar de zakelijke markt.

Groep DeketelaereVan links naar rechts: Eric Nijpels, Patrick Deketelaere, Monique Van Damme, Jan Lagacie

DNS Belgium: De domeinnaam die u registreerde is plameco-brugge.be. Waarom wou u specifiek het woord Brugge in de domeinnaam? Is dat een bewuste keuze om te richten op de lokale markt, of eerder om de herkomst van de firma in de verf te zetten?

Patrick Deketelaere: we kiezen ervoor om verschillende domeinnamen te registreren die een combinatie zijn van ons product en een nabijgelegen stad. Daarop kunnen geïnteresseerden uit de omgeving rond die stad terecht om contact met ons op te nemen.

Daarnaast is het een herkenbare en makkelijk te onthouden domeinnaam. We kozen deze domeinnaam ook om hoger te scoren in lokale zoekopdrachten over onze producten.

Momenteel hebben we al de domeinnaam brugge.plameco.be die we bij de franchisegever, Plameco Nederland, hosten. We zouden graag onze eigen domeinnaam hebben.

DNS Belgium: Is dit de eerste domeinnaam die u zelf registreerde?

Patrick Deketelaere: Nee, ik heb in het verleden zelf al een andere domeinnamen geregistreerd via Telenet, o.a. voor ons pompenbedrijf  www.hydropress.be. Vandaar kende ik DNS Belgium ook als partij die de .be-domeinnamen beheert. Onder Groep Deketelaere hebben we trouwens al heel wat .be-domeinnamen geregistreerd. Onze hoofdwebsite, groepdeketelaere.be, krijgt binnenkort trouwens een heuse restyling!

Domeinnaam

een uniek adres voor een website. Een domeinnaam staat eigenlijk voor een IP-adres (reeks cijfers). Omdat cijferreeksen moeilijk te onthouden zijn, worden ze omgezet in domeinnamen . Een domeinnaam bestaat uit minstens twee gedeeltes, gescheiden door een punt.

DNS

Domain Name System (Domein Naam Systeem) of Domain name server. Het wereldwijde DNS is het protocol dat op het internet gebruikt wordt om domeinnamen naar IP-adressen te vertalen en omgekeerd.
.be