Over de dienstverlening van Webcreating IT Services

08.03.2018

Onze supportafdeling krijgt de afgelopen dagen veel vragen over de dienstverlening van Webcreating IT Services. Hieronder vatten wij de meest gestelde vragen en de antwoorden daarop voor u samen.

DNS Belgium heeft haar contract met Webcreating IT Services stopgezet omdat het zijn contractuele verplichtingen herhaaldelijk niet nakwam. Dat wil zeggen dat Webcreating IT Services vanaf nu geen accreditatie meer heeft om als registrar .be-domeinnamen te registreren, te wijzigen of op te zeggen.

Bescherming van de domeinnamen

Om de bestaande domeinnaamhouders van Webcreating IT Services te beschermen heeft DNS Belgium het beheer van die domeinnamen overgenomen. De domeinnaamhouders kregen een bericht van ons over deze actie.
Indien u de houder bent van één of meerdere van deze domeinnamen is het belangrijk dat u uw domeinnaam verhuist naar een andere registrar. Hoe dat gaat kunt u hier lezen. U kunt hier een lijst vinden met andere registrars. Indien u hulp nodig heeft bij de verhuis van uw domeinnaam neemt u best contact op met de helpdesk van de nieuwe registrar.

Website en e-mailadres

Veel klanten van Webcreating IT Services contacteerden ons de afgelopen dagen omdat hun website niet meer bereikbaar was of omdat ze hun e-mails niet meer konden lezen.
DNS Belgium is slechts de beheerder van de .be-domeinnamen. Wij kunnen u helaas niet helpen met de hosting- of e-maildiensten die u bij Webcreating IT Services afneemt. Deze diensten staan op hun eigen servers, los van de domeinnamen die DNS Belgium overgenomen heeft.  

Om uw website of emailadres veilig te stellen neemt u best contact op met een ander webhosting bedrijf. Zij kunnen u het best helpen om uw website en e-mailadres zo snel als mogelijk opnieuw operationeel te krijgen. Aanbieders van deze diensten kunt u vinden door de term websitehosting of e-mailhosting in te geven in uw favoriete browser. Veel van de .be-registrars in deze lijst bieden dergelijke diensten ook aan.

Mocht u na het lezen van dit artikel nog met vragen zitten, gelieve dan contact op te nemen met onze supportafdeling via support@dnsbelgium.be.

registrar

Partij die domeinnamen registreert voor bedrijven, instellingen of personen. Naast het ‘verkopen’ van webadressen, kunt u bij een registrar vaak ook terecht voor andere services zoals hosting, webdesign enz. 

Browser

programma waarmee u webpagina’s kan bereiken en lezen. Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox en Safari zijn enkele bekende browsers.

Hosting

huur of verhuur van een fysieke ruimte voor een webserver die permanent met het internet is verbonden. Een Internet Service Provider biedt deze dienst bijvoorbeeld aan.

Domeinnaam

een uniek adres voor een website. Een domeinnaam staat eigenlijk voor een IP-adres (reeks cijfers). Omdat cijferreeksen moeilijk te onthouden zijn, worden ze omgezet in domeinnamen . Een domeinnaam bestaat uit minstens twee gedeeltes, gescheiden door een punt.

DNS

Domain Name System (Domein Naam Systeem) of Domain name server. Het wereldwijde DNS is het protocol dat op het internet gebruikt wordt om domeinnamen naar IP-adressen te vertalen en omgekeerd.
.be