Nieuws

Waarom .be de beste keuze is voor Belgische ondernemers

02 augustus 2018

75 procent van de ondernemingsgezinde Belgen verkiest .be boven elke andere domeinnaamextensie. Dat is één van de conclusies van een marktonderzoek dat Insites Consulting uitvoerde in opdracht van DNS Belgium. Belgische ondernemers kiezen met recht en rede voor .be zo blijkt.

.be straalt vertrouwen uit

Na een geëncrypteerde connectie (https ipv http) en aanwijzingen dat het een officiële website is (bv. door middel van een logo) wordt een domeinnaamextensie als derde belangrijkste reden genoemd om een website al dan niet te vertrouwen. Een website met een .be-domeinnaam is bij alle Belgen de absolute koploper op het vlak van betrouwbaarheid: de extensie boezemt zowel ondernemers als niet-ondernemers het meeste vertrouwen in.

.be is de meest logische keuze

Nog een belangrijke reden waarom ondernemingsgezinde Belgen voor .be kiezen: het is de meest logische keuze in ons land. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 75 procent van hen voor .be kiest of zou kiezen omdat het makkelijk te onthouden is. Wanneer iemand je bedrijfsnaam kent is de kans groot dat die persoon ervan uitgaat dat bedrijfsnaam.be je domeinnaam is

.be werkt merkversterkend

Veel mensen associëren een .be-domeinnaam automatisch met een Belgische onderneming en ondernemers lijken dat goed te beseffen. Ze kiezen in de eerste plaats voor .be omdat het iets zegt over de plaats waar hun onderneming gevestigd is, maar ook omdat het duidelijk maakt welke doelgroep ze willen bereiken. Een .be-domeinnaam versterkt het Belgische karakter van je onderneming.

Als u in heel België actief bent en u wilt dat extra benadrukken, dan is .be wat u nodig hebt. Ondernemers met internationale ambities lijken eerder voor .com te kiezen

.be blijft de meest populaire extensie

.be en .com blijven sowieso de meest populaire domeinnaamextensies. De extensies die het best bekend zijn, worden ook aangezien als betrouwbaarder. .be blijkt, meer dan .com, een soort kwaliteitslabel te zijn bij ondernemingsgezinde Belgen.

Belgische ondernemers weten dus wat te doen. Voor wie van plan is een eigen bedrijf op te starten, blijkt .be de beste keuze. De kwaliteit en betrouwbaarheid die Belgen associëren met .be, stralen af op de website en het imago van een onderneming.