.be registrarforum

Het .be-registrarforum is jaren geleden opgericht op initiatief van DNS Belgium. Het bestaat nu uit 15  .be-registrars die zichzelf kandidaat stelden en die DNS Belgium selecteerde om zo representatief mogelijk te zijn voor de hele registrargemeenschap.

De bedoeling is vooral om onze ideeën af te toetsen: innovaties of nieuwe ontwikkelingen in verband met het registratieplatform voor .be-domeinnamen leggen we al in een vroeg stadium voor in het forum. De leden van het registrarforum krijgen de mogelijkheid zelf topics aan te brengen die ze graag willen bespreken. Ook registrars die geen lid zijn van het forum kunnen topics voorstellen via deze vertegenwoordigers of via DNS Belgium.

Het registrarforum heeft het recht om één van zijn leden af te vaardigen als vertegenwoordiger voor het Strategisch Comité voor .be. Op die manier heeft het forum ook een zitje in het bestuur. Het strategisch comité bevat adviseurs met bijzondere expertise in bepaalde materies.

In mei 2013 stelde DNS Belgium een huishoudelijk reglement samen dat werd goedgekeurd door de registrars. Dat reglement bepaalt o.a. dat een mandaat wordt aangegaan voor een aanvankelijke maar hernieuwbare termijn van 3  jaar. Het is eenmaal automatisch hernieuwbaar mits instemming van de andere leden. Na 2 opeenvolgende termijnen van 3 jaar valt het mandaat open en zal het lid zich verkiesbaar moeten stellen als hij zijn mandaat wil verlengen. Het reglement bepaalt ook hoe om te gaan met afwezigheden.

Zodra er mandaten vrij komen, sturen we alle .be-registrars een e-mail om ze uit te nodigen zich te engageren voor het forum.
Van iedere bijeenkomst maken we een uitgebreid verslag dat we aan alle .be-registrars bezorgen.

 

De huidige leden van het forum zijn:

Bedrijf

Land

Naam

TSCBESteven Sanders
Ascio, A division of NetNamesDKMichael Keigher
NucleusBEDavid Geens
TotaalnetNLMark de Wildt
Combell Group NVBELaurent Callens
Rack 66BEFrans Gerbosch
OVH.comFRSuzanne Carranca
bNamed.netBEBart Mortelmans
Mijndomein/metaregistrarNLEwout de Graaf
OpenproviderNLArno Vis
Larsen DataDKKristian Ørmen 
ProximusBEKristof Gooris
SafebrandsFRFrédéric Guillemaut
DomainMasters bvbaBETon van der Reijken
NomeoBEBert Van Pottelberghe

 

registrar

Partij die domeinnamen registreert voor bedrijven, instellingen of personen. Naast het ‘verkopen’ van webadressen, kunt u bij een registrar vaak ook terecht voor andere services zoals hosting, webdesign enz. 

DNS

Domain Name System (Domein Naam Systeem) of Domain name server. Het wereldwijde DNS is het protocol dat op het internet gebruikt wordt om domeinnamen naar IP-adressen te vertalen en omgekeerd.