Registrar worden

DNS Belgium werkt met een netwerk van registrars die het registratiesysteem gebruiken om domeinnamen voor .be, .vlaanderen .brussels voor hun klanten te registreren. DNS Belgium treedt zelf niet op als registrar

Registrar worden voor .be

Wij bieden de registrars twee interfaces (EPP en web) om de transacties voor het registreren en beheren van de domeinnamen voor hun klanten in alle veiligheid uit te kunnen voeren.

Registrar voor .be worden in 5 stappen

Om registrar te worden van .be-domeinnamen, moet u eerst een registrarovereenkomst met DNS Belgium afsluiten. Bijlage 1 van deze overeenkomst zijn de Algemene Voorwaarden voor domeinnaamhouders. Als u akkoord bent met de voorwaarden beschreven in de overeenkomst, kunt u deze stappen volgen:

 1. Inschrijving: Vul hier de gegevens van uw firma in zodat we een gepersonaliseerd contract kunnen genereren.
 2. Contract: Wij sturen u via email een contract (via Adobe Sign) dat u elektronisch kan ondertekenen. Hiervan dient u één exemplaar te bewaren.
 3. Factuur: Zodra wij uw contract ontvangen hebben, bezorgen wij u een prepayment factuur. Na betaling van het door u gekozen voorschot (minimum € 2.500 excl. BTW) kunt u aan de slag.
 4. Activering: Na ontvangst van betaling versturen wij u een e-mail met uw activatiecodes en een link naar de activatiepagina.
 5. Registrarprofiel: Maak uw registrarprofiel aan door in te loggen op de registrarsite. Belangrijk hierbij is dat u zelf bepaalt of uw firma zichtbaar wordt in de lijst van registrars op onze website. Zodra u een billing en technical contact aangemaakt hebt, kan u beginnen registreren.

 

Registrar worden voor .vlaanderen of .brussels

Enkel ICANN-geaccrediteerde registrars kunnen .vlaanderen en .brussels rechtstreeks aanbieden. Zij moeten bovendien met ICANN de RAR contractversie 2013 afgesloten hebben. ICANN-geaccrediteerde registrars kunnen nadien een contract afsluiten met DNS Belgium voor de gewenste gTLD. Momenteel zijn 3 Belgische en een 50-tal buitenlandse .be-registrars door ICANN geaccrediteerd.

Hoe ICANN-geaccrediteerd worden?

Om ICANN-geaccrediteerd te worden, moet u een aantal technische fases doorlopen, een contract afsluiten met ICANN en de nodige fees betalen.

Meer informatie hierover vindt u op de website van ICANN.

Wilt u graag .vlaanderen of .brussels aanbieden maar u bent geen ICANN-geaccrediteerde registrar?

Als u .vlaanderen en.brussels wilt aanbieden, kan u daarvoor aankloppen bij deze ICANN-geaccrediteerde registrars en reseller van hen worden. Als u een contractuele band met ons heeft als .be-registrar en u biedt .vlaanderen en .brussels aan als reseller, dan nemen wij u mee op in de lijst van registrars/resellers op onze website.

Hoe?

 • Contacteer een van de ICANN-geaccrediteerde registrars en verifieer of jullie kunnen samenwerken voor .vlaanderen en .brussels.
 • Contacteer ons om u aan te melden als reseller, zodat wij u kunnen opnemen in onze lijst met verkoopspunten. Dit kan door een e-mail te sturen naar support@dnsbelgium.be. Vermeld hierbij ook de ICANN-geaccrediteerde registrar waarmee u een overeenkomst heeft.
 • De support officer checkt of u een .be-registrar bent en dus of u een contractuele band met ons heeft.
 • Als dit in orde is, checkt de support officer of de vermelde ICANN-geaccrediteerde registrar een contract heeft met ons voor .vlaanderen en .brussels.
 • Als dit in orde is, vraagt de support officer u om een bewijs te leveren dat aantoont dat u  reseller bent bij de vermelde ICANN-geaccrediteerde registrar. Dat kan bijvoorbeeld via een  kopie van het contract of een bevestiging van de ICANN-geaccrediteerde registrar.
 • Als dit in orde is, wordt u toegevoegd aan de lijst met verkoopspunten voor .vlaanderen en .brussels, samen met de ICANN-geaccrediteerde registrars en andere resellers.

ICANN

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, een vzw die wereldwijd verantwoordelijk is voor het beheer van domeinnamen.

registrar

Partij die domeinnamen registreert voor bedrijven, instellingen of personen. Naast het ‘verkopen’ van webadressen, kunt u bij een registrar vaak ook terecht voor andere services zoals hosting, webdesign enz. 

gTLD

Afkorting voor generic Top Level Domains. Zij verwijzen naar generieke of algemene domeinextensies. Zo verwijst .com naar commerciële activiteiten en .gov naar overheidsactiviteiten. 

TLD

Top Level Domain, verwijst naar het hoogste niveau van een domeinnaam. In www.dnsbelgium.be is .be de TLD of domeinextensie. Er bestaan twee soorten domeinextensies: landextensies en generieke extensies.

DNS

Domain Name System (Domein Naam Systeem) of Domain name server. Het wereldwijde DNS is het protocol dat op het internet gebruikt wordt om domeinnamen naar IP-adressen te vertalen en omgekeerd.

EPP

Extensible Provisioning Protocol, dit is een computerprotocol dat ontworpen werd voor het beheer van domeinnamen.

Vragen?

Raadpleeg zeker onze FAQ pagina's!

Totaal aantal registraties