.be Registrar worden

DNS Belgium werkt met een netwerk van .be-registrars die het registratiesysteem gebruiken om domeinnamen voor hun klanten te registreren. Wij bieden de registrars twee interfaces (EPP en web) om de transacties voor het registreren en beheren van de domeinnamen voor hun klanten in alle veiligheid uit te kunnen voeren.

Registrar worden in 5 stappen

Om registrar te worden van .be-domeinnamen, moet u eerst een contract met DNS Belgium afsluiten. Hier  kunt u de inhoud van de overeenkomst lezen. Bijlage 1 van deze overeenkomst zijn de Algemene Voorwaarden voor domeinnaamhouders. Als u akkoord bent met de voorwaarden beschreven in de overeenkomst, kunt u deze stappen volgen:

1. Inschrijving

Vul hier de gegevens van uw firma in zodat we een gepersonaliseerd contract kunnen genereren.

2. Contract

Wij sturen u via email een contract (via Adobe Sign) dat u electronisch kan ondertekenen. Hiervan dient u één exemplaar te bewaren.

3  Factuur

Zodra wij uw contract ontvangen hebben, bezorgen wij u een prepayment factuur.
Na betaling van het door u gekozen voorschot (minimum € 2.500 excl. BTW) kunt u aan de slag.

4  Activering

Na ontvangst van betaling versturen wij u een e-mail met uw activatiecodes en een link naar de activatiepagina.

5  Registrarprofiel

Maak uw registrarprofiel aan door in te loggen op de registrarsite. Belangrijk hierbij is dat u zelf bepaalt of uw firma zichtbaar wordt in de lijst van registrars op onze website. Zodra u een billing en technical contact aangemaakt hebt, kan u beginnen registreren.

registrar

Partij die domeinnamen registreert voor bedrijven, instellingen of personen. Naast het ‘verkopen’ van webadressen, kunt u bij een registrar vaak ook terecht voor andere services zoals hosting, webdesign enz. 

DNS

Domain Name System (Domein Naam Systeem) of Domain name server. Het wereldwijde DNS is het protocol dat op het internet gebruikt wordt om domeinnamen naar IP-adressen te vertalen en omgekeerd.

EPP

Extensible Provisioning Protocol, dit is een computerprotocol dat ontworpen werd voor het beheer van domeinnamen.

Vragen?

Raadpleeg zeker onze FAQ pagina's!

Totaal aantal registraties