Stap 3 - Domeinnaam

Registreer je domeinnaam

Registreer je domeinnaam

Als je de voorgaande stappen volgde, heb je nu normaal gezien een eigen naam gevonden. Proficiat! Maar daar stopt het niet. Om die naam aan de wereld te tonen, ben je best online aanwezig. Twijfel je nog tussen social media of een website? Lees waarom je best niet enkel voor social media gaat.

Denk net als over jouw naam ook na over jouw domeinnaam. Moeilijke domeinnamen kan je op verschillende manieren omzeilen. Cijfers kunnen in een domeinnaam, maar deze tekens kan je beter niet gebruiken in een domeinnaam. Dit is dan weer de ideale lengte van een domeinnaam. Speel met je domeinnaam gerust ook in op de trends van het moment.

Je hebt bij het vormen van een domeinnaam de keuze uit verschillende extensies. Welke extensie je juist kiest, kan afhangen van de markt waarop je mikt: eerder regionaal of internationaal. Er bestaan ook creatieve extensies zoals .love. Bij een semantische domeinnaam kan je de extensie zien als een verlengde van je naam.

Via de domeinnaamchecker kan je nagaan of de domeinnaam van jouw dromen nog vrij is.

Panikeer niet als je domeinnaam al bezet blijkt te zijn: ook dan zijn er nog heel wat stappen die je kan ondernemen. Floris Hülsmann geeft mee wat je kan doen als het woord dat past bij jouw merk al ingenomen is.

De domeinnaam ook effectief registreren kan via een registrar. Hier let je best op bij het selecteren van de geknipte registrar voor jouw noden. Verdiep je ook even in de prijsverschillen in domeinnamen en welke factoren die beïnvloeden.