De favoriete websites van presentatrice Evy Gruyaert

Zorgeloos online surfen en shoppen? Dat doe je op een website die eindigt op .be. We vroegen Evy Gruyaert naar haar vijf favoriete Belgische webadressen.

Presentatrice Evy Gruyaert is een bezige bij. Naast haar werk voor radio en tv is ze ook de drijvende kracht achter ‘Start 2 Run’ en brengt ze van tijd tot tijd een nieuw boek uit. De rode draad in haar favoriete websites? Even ontsnappen aan haar drukke agenda om helemaal tot rust te komen.

1. Hoofd-stuk.be

“Al van kinds af aan heb ik last van migraine. In het begin voelde ik me daar vaak alleen mee, maar patiëntenorganisatie Hoofd-stuk bracht daar verandering in. Op hun website hoofd-stuk.be vind je nuttige informatie over de verschillende soorten hoofdpijn, getuigenissen en tips om met een migraine-aanval om te gaan. Ik bezoek de website voornamelijk om op de hoogte te blijven van nieuwe onderzoeken en de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Wil je graag in contact komen met andere patiënten? Volg dan zeker ook de Facebook- en Instagrampagina.”

2. Start2run.be

“Ja, ik weet het: de meeste mensen kennen me als ‘het madammeke van Start 2 Run’. Wat eigenlijk begon als een experiment op de redactie van Radio Donna werd al snel héél groot. Vandaag brengt de Belgische website start2run.be alles samen: de app, de community, de podcast, de boeken, … Bovendien vind je er een antwoord op bijna alle vragen over lopen: hoe je blessures voorkomt, welk ontbijt je best neemt, hoe je gemotiveerd blijft, noem maar op. Trouwens, de naam Start 2 Run geeft misschien een wat verkeerde indruk. Ook meer ervaren lopers kunnen op de website terecht. Je kan er bijvoorbeeld perfect trainen voor een marathon.”

3. Storytel.be

“Voor wie graag leest, maar weinig tijd heeft heb ik een gouden tip: storytel.be. Storytel is vergelijkbaar met Spotify (de digitale muziekbibliotheek), maar dan voor audioboeken. Je betaalt elke maand een vaste abonnementskost en in ruil krijg je toegang tot duizenden boeken die je onbeperkt kan beluisteren. Hoewel Storytel van oorsprong Zweeds is, vind je er een uitgebreid aanbod Belgische en Nederlandstalige titels. Sinds ik zo’n abonnement heb zien mijn ochtenden er net iets anders uit. Ik start de dag met een stevige wandeling en beluister ondertussen een boek dat ik nog wou lezen, vaak over welzijn of psychologie. Dat half uurtje ‘s morgens is niet alleen tijd gewonnen, maar ook 100% tijd voor mezelf.”

4. Miglot.be

“Sinds ik een workshop volgde bij Belgisch parfumeur Kristof Lefebre is er een volledig nieuwe wereld voor mij open gegaan: de wereld van geuren. Geuren kunnen heel veel vertellen, herinneringen oproepen en zelfs je gemoed bepalen. Miglot is de naam waaronder Kristof parfums op de markt brengt. Op miglot.be vind je zijn uitzonderlijke collectie geuren, maar ik beveel je vooral zijn ’Discovery Workshop’ aan. Die vind je op de website onder ‘Masterclasses’. Je gaat er zelf aan de slag met verschillende geuren, leert beter en bewuster ruiken, komt meer te weten over de impact van geuren op je mentaal welzijn. Een aanrader!”

5. Odierbaarbelgie.be

“De website odierbaarbelgie.be heeft mij al op de meest wonderlijke plaatsen gebracht. België is maar een postzegel groot. En eerlijk: ik vind het soms moeilijk om originele overnachtingen in eigen land te vinden. Gelukkig bundelt Feeling-redactrice Sophie Allegaert haar favoriete binnenlandse vakantie-adresjes op de website O Dierbaar België. Je kan er zoeken op thema’s zoals Beachlovers, Waterfun of Cityvibes, maar ook op het aantal personen in je reisgezelschap, een specifieke locatie of zelfs een specifiek type logies. Zo trek ik er binnenkort met de kinderen op uit en overnachten we in een echte boshut in de Ardennen. Spannend!”

© Stefanie Faveere

Wie is Evy Gruyaert?

  • Maakte in 2001 haar debuut als presentatrice bij Radio Donna
  • Is al meer dan 15 jaar de vrouw achter het trainingsprogramma Start 2 Run
  • Publiceerde verschillende boeken rond sport en gezondheid

DNS Belgium levert veel inspanningen om het internet in België veilig te houden

  • We controleren de gegevens van iedereen die een .be wil kopen
  • We waarschuwen domeinnaamhouders als we verdachte zaken opmerken (phishing, malware, etc.)
  • In samenwerking met de FOD Economie halen we malafide websites binnen de 24 uur offline

Lees meer over onze inspanningen.

Veilig surfen? Bekijk de tips van onze experts.