Je domeinnaam overdragen

Een .be-domeinnaam overdragen 

Stap 1

Vraag hieronder zelf je transfercode aan of contacteer je huidige of nieuwe registrar met de vraag de  transfercode die bij je domeinnaam hoort bij ons op te vragen. Lees alles over de transfercode.

Stap 2

We versturen de transfercode naar het e-mailadres van de huidige domeinnaamhouder in ons registratiesysteem. Het is dus zeer belangrijk dat je e-mailadres in ons registratiesysteem correct is en dat je je domeinnaamgegevens laat aanpassen als dat nodig is.

Stap 3

Bezorg je (nieuwe) registrar alle nieuwe gegevens, samen met de transfercode. Daarna doet je registrar het nodige om de domeinnaam te registreren met de nieuwe houdergegevens. Zoals bij een nieuwe registratie is het ook nu belangrijk dat de gegevens correct en volledig zijn.

De wijzigingen zijn maximum 5 werkdagen later zichtbaar op onze website.

Een .vlaanderen- of .brussels-domeinnaam overdragen 

Naar een domeinnaamhouder bij dezelfde registrar

Wanneer je een .vlaanderen- of .brussels-domeinnaam wilt overdragen aan een andere domeinnaamhouder en de nieuwe domeinnaamhouder bij dezelfde registrar blijft, kan die registrar dit in orde brengen via een update van de contactgegevens. De registrar zal hiervoor uiteraard je goedkeuring vragen. 

Je kan hiervoor gewoon contact opnemen met je registrar. Als je niet weet wie je registrar is, kan je dat altijd hieronder checken. 

Naar een domeinnaamhouder bij een andere registrar 

Wanneer de nieuwe domeinnaamhouder voor een andere registrar kiest, wordt de procedure voor het verhuizen van een domeinnaam gevolgd. De nieuwe registrar past de gegevens van de nieuwe domeinnaamhouder aan nadat de transfer uitgevoerd is.