Je domeinnaam registreren

Je domeinnaam registreren in 4 stappen

Een domeinnaam registreren doe je (bijna letterlijk) in één twee drie.  

Wil je een domeinnaam registreren voor je nieuwe website of voor een gepersonaliseerd e-mailadres? Volg dan deze vier stappen: 

Stap 1 - kies je domeinnaam

Een domeinnaam moet uniek zijn. Check hieronder of de naam die je wilt gebruiken nog beschikbaar is:

Zoals je ziet, kan je naast .be ook domeinnamen registreren die eindigen op .vlaanderen en .brussels. Ontdek welke het beste bij jou past

Let op: domeinnamen moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. 

Stap 2 - kies een registrar   

Heb je een goede domeinnaam gevonden en is die bovendien beschikbaar? Zoek dan een registrar of hostingpartij. Bij hen kan je je domeinnaam registreren. In de meeste gevallen zullen ze ook webruimte en tools aanbieden om op je domeinnaam een website te plaatsen. 

Stap 3 - registreer je domeinnaam

Bezorg je contactgegevens aan je registrar of hostingpartij om je domeinnaam te registreren. Zorg ervoor dat je contactgegevens correct zijn ingevuld. Denk goed na op wiens naam je de domeinnaam van je organisatie laat registreren. Een geldig e-mailadres is heel belangrijk, wij gebruiken het om je te contacteren over je domeinnaam. 

Waarom is het belangrijk om een correct e-mailadres te vermelden (en in welke gevallen contacteert DNS Belgium je per mail)?

Bij de registratie van je domeinnaam aanvaard je onze algemene voorwaarden. De registrar zal deze aan je voorleggen. Als hij dat niet doet, kan je ze  hier raadplegen voor .be  en  hier voor .vlaanderen en .brussels

Stap 4 - DNS Belgium registreert en activeert automatisch  

Je registrar bezorgt ons de gegevens voor je domeinnaam. Wij registreren de domeinnaam automatisch voor één jaar. De registrar ontvangt hiervan een bevestiging.  

Nieuw geregistreerde domeinnamen zijn binnen 30 minuten actief. 

Sommige domeinnamen activeren we niet binnen de 30 minuten. Wij controleren de gegevens van alle domeinnaamhouders voordat we een domeinnaam activeren.

Zijn de gegevens niet correct of volledig? Dan activeren we de domeinnaam niet. We contacteren de domeinnaamhouder om zijn identiteit te bewijzen. Dit doen we om te vermijden dat iemand een domeinnaam anoniem of met valse gegevens registreert om die te gebruiken met slechte bedoelingen (phishing, spam etc.).

Ontdek hoe het juist werkt

Domeinnaam geregistreerd? 

Dat je een domeinnaam geregistreerd hebt, betekent nog niet dat je een website of e-mailadres hebt.  

  • Er zijn goede redenen om aan je domeinnaam een gepersonaliseerd e-mailadres te koppelen. Wanneer je dat wil doen, neem je contact op met je hostingpartner of registrar. Zij bieden de mogelijkheid om met je domeinnaam een of meerdere e-mailadressen aan te maken. 

  • Wil je je domeinnaam gebruiken voor een website?