Je domeinnaam verhuizen

Een domeinnaam is verbonden aan de domeinnaamhouder, niet aan de  registrar  die je domeinnaam beheert. Dat betekent dat je op elk moment kan beslissen je domeinnaam te verhuizen naar een andere registrar. Als je nog geen nieuwe registrar gekozen hebt, vind je hier de lijst van alle  registrars voor .be, .vlaanderen en .brussels

Je .vlaanderen- of .brussels-domeinnaam verhuizen

Je .be-domeinnaam verhuizen

Stap 1: vraag een transfercode aan

Het eerste wat je moet doen is een transfercode aanvragen. Dat doe je via onderstaand invulveld of je vraagt het aan je huidige of nieuwe registrar. Die vraagt dan op zijn beurt een transfercode voor je domeinnaam aan bij DNS Belgium. Lees hier alles over de transfercode.

Stap 2: ontvang je transfercode

We versturen de transfercode naar het e-mailadres van de huidige domeinnaamhouder in ons registratiesysteem. Het is dus zeer belangrijk dat je e-mailadres in ons registratiesysteem correct is en dat je je domeinnaamgegevens laat aanpassen als dat nodig is.

Stap 3:  bezorg je nieuwe registrar je gegevens

Bezorg je nieuwe registrar alle gegevens, zoals je die ook bij een nieuwe registratie moet geven. Bezorg hem ook de transfercode. Daarna doet je registrar het nodige om je domeinnaam te verhuizen.

 

Veelgestelde vragen over de verhuis van je domeinnaam

Wanneer kan een transfer niet?