Je domeinnaam verhuizen

Een domeinnaam is verbonden aan de domeinnaamhouder, niet aan de  registrar  die je domeinnaam beheert. Dat betekent dat je op elk moment kan beslissen je domeinnaam te verhuizen naar een andere registrar. Als je nog geen nieuwe registrar gekozen hebt, vind je hier de lijst van alle  registrars voor .be, .vlaanderen en .brussels

Een .be-domeinnaam verhuizen

Stap 1

Vraag hieronder zelf je transfercode aan of contacteer je huidige of nieuwe registrar met de vraag de  transfercode die bij je domeinnaam hoort bij ons op te vragen. Lees hier alles over de transfercode.

Stap 2

We versturen de transfercode naar het e-mailadres van de huidige domeinnaamhouder in ons registratiesysteem. Het is dus zeer belangrijk dat je e-mailadres in ons registratiesysteem correct is en dat je je domeinnaamgegevens laat aanpassen als dat nodig is.

Stap 3

Bezorg je nieuwe registrar alle gegevens, zoals je die ook bij een nieuwe registratie moet geven. Bezorg hem ook de transfercode. Daarna doet je registrar het nodige om je domeinnaam te verhuizen.

Een .vlaanderen- of .brussels-domeinnaam verhuizen 

Vraag bij je huidige registrar de transfercode op die aan je domeinnaam gekoppeld is en geef die code aan je nieuwe registrar. Alleen de nieuwe registrar kan een aanvraag indienen om een domeinnaam verhuizen.  

Je nieuwe registrar dient de transferaanvraag (met transfercode) in bij DNS Belgium. Er zijn dan drie mogelijkheden:  

  1. Je oude registrar keurt de aanvraag binnen de 5 kalenderdagen goed. Je domeinnaam wordt getransfereerd naar de nieuwe registrar. 
  2. Je oude registrar doet niets binnen de 5 kalenderdagen. Je aanvraag wordt automatisch goedgekeurd en je domeinnaam getransfereerd naar de nieuwe registrar. 
  3. Je oude registrar wijst de aanvraag af.  

Een .vlaanderen- of .brussels-domeinnaam kan niet worden verhuisd binnen de eerste 60 kalenderdagen: 

  • van de eerste registratie 
  • na een overdracht aan een andere domeinnaamhouder 
  • na een verhuis naar een andere registrar