Nieuws

3 vrouwen over de voordelen aan werken in IT

13 februari 2023

Een carrièreswitch, uit noodzaak, per ongeluk in gerold. We horen 3 verschillende verhalen bij onze front-end developer Dulce, producteer Veerle en tester Ruth, wanneer we vragen waarom ze voor IT kozen. Ze hebben wel één ding gemeen: ze werken alledrie in een technische functie bij ons. Wat maakt een job in IT interessant, vroegen we ons af. 

Werken in IT heeft iets magisch. Begrijpen hoe iets werkt, de VIP-toegang die je krijgt tot de achtergrond als developer is geweldig.

We zijn een IT-bedrijf, maar kozen jullie ook voor een studierichting binnen de IT? 

Ruth - "Nee, eigenlijk niet. Ik studeerde af als industrieel ingenieur. Toen ik ergens solliciteerde, kon ik niet starten binnen de functie die ik voor ogen had. Datzelfde bedrijf gaf wel aan dat ze krap zaten bij de testafdeling, en voila: mijn carrière als tester was gestart. Ik heb nooit meer iets anders gedaan" :)

Veerle - "Ik ben een IT’er, pur sang. Maar eerlijk gezegd lag mijn voorkeur bij de studierichting bio-ingenieur. Alleen kon ik die studie fysiek niet aan (Veerle zit in een rolstoel). Daarom koos ik voor een studie die mij intellectueel uitdaagde en toch te combineren was met mijn beperking." 

Dulce - "In mijn laatste jaar als grafisch vormgever kregen we de schoolopdracht om een game te ontwikkelen. Dat programmeren, de controle over hoe iets werkt, is iets wat mij meteen triggerde. Toen ik vanuit Mexico naar België verhuisde, startte ik mijn graduaatopleiding programmeren."

Er zit heel veel variëteit in een IT-job. De enige constante is dat de job altijd in verandering is :)

Wat maakt werken in IT plezant?

Dulce - "Werken in IT heeft iets magisch. Begrijpen hoe iets werkt, de VIP-toegang die je krijgt tot de achtergrond als developer is geweldig. Met code en algorithmes bepaal je zelf hoe iets eruit ziet. Dat abstracte heeft een aantrekkingskracht bij mij. Het prikkelt je nieuwsgierigheid".

Ruth - "De afwisseling. Je krijgt sowieso met verschillende technologieën te maken, je kan niet achterblijven. De sector is zo evolutief dat je mee ‘beweegt’ en blijft bijleren. Ik vind dat fascinerend en spannend tegelijk."

Veerle - "Werken in IT biedt ontzettend veel mogelijkheden, ik kon mij de afgelopen jaren bijvoorbeeld specialiseren tot producteer. Er zit heel veel variëteit in een IT-job. De enige constante is dat de job altijd in verandering is :)"

Je krijgt sowieso met verschillende technologieën te maken, je kan niet achterblijven. Ik vind dat fascinerend en spannend tegelijk.

Ook zin gekregen om als IT’er bij ons te werken? Neem contact op via jobs@dnsbelgium.be.

Met dit artikel ondersteunen wij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.