Nieuws

Wijziging algemene voorwaarden 15 januari 2023

15 december 2022

DNS Belgium heeft een nieuwe versie van haar Algemene Voorwaarden uitgewerkt. Die geldt voor alle huidige houders van een .be-domeinnaam en voor wie een nieuwe .be-domeinnaam registreert.

Wat is nieuw in versie 6.2? 

  • De huidige versie dateert van 2018 en dus was een update op vlak van taal en leesbaarheid welkom. 
  • Sommige procedures (bv. “bad  whois ”-procedure) en diensten (bv. Domain Shield) waren nog niet toegevoegd of helemaal up-to-date. 
  • We keken het artikel inzake de bescherming van de privacy en de verwerking van persoonsgegevens na en vulden dit aan in functie van de huidige manier van werken binnen DNS Belgium. 
  • We lichten de werking van  Registrant  Verification toe in een aantal relevante bepalingen en een nieuw artikel. 

Geen grote inhoudelijke wijzigingen dus maar wel een noodzakelijke update zodat de .be-domeinnaamhouders zo goed mogelijk op de hoogte zijn van de spelregels voor het registreren en beheren van een .be-domeinnaam. De nieuwe versie staat op onze website.

De nieuwe voorwaarden treden in werking op 15 januari 2023.

Wat moet je doen als je hierover een mail kreeg?

In principe hoef je niets te ondernemen! De nieuwe voorwaarden zijn automatisch van toepassing voor .be-domeinnamen die je geregistreerd hebt.

Ga je om één of andere reden niet akkoord met de nieuwe versie van de voorwaarden dan annuleer je best de registratie van je .be- domeinnamen zo snel mogelijk.

Met dit artikel ondersteunen wij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.