Domeinnaamfraude?

15.03.2016

Wordt u ongevraagd benaderd door een onbekende partij die u onder druk zet om naast uw .be-domeinnaam, dezelfde domeinnaam te registreren maar dan met een andere extensie (zoals .info, .com, .eu enz)? Wij raden u aan waakzaam te zijn.

Verschillende .be-domeinnaamhouders meldden dat ze een telefoon kregen van een partij (mogelijks met naam DNS-Europe) die hen met aandrang vroeg om een extra domeinnaam te registreren. Iemand anders zou hun domeinnaam in een andere extensie willen registreren. Om dat te voorkomen, worden ze gepusht om een extra domeinnaam te registreren.

Wij adviseren om niet in te gaan op dit voorstel. Bent u toch geïnteresseerd in een .com-, .info- of een andere variant van uw .be-domeinnaam, neem dan contact op met uw registrar.

Bent u ingegaan op het voorstel, dan bent u waarschijnlijk het slachtoffer van domeinnaamfraude. U geeft dit best aan bij de FOD Economie via het meldpunt.

 

registrar

Partij die domeinnamen registreert voor bedrijven, instellingen of personen. Naast het ‘verkopen’ van webadressen, kunt u bij een registrar vaak ook terecht voor andere services zoals hosting, webdesign enz. 

Domeinnaam

een uniek adres voor een website. Een domeinnaam staat eigenlijk voor een IP-adres (reeks cijfers). Omdat cijferreeksen moeilijk te onthouden zijn, worden ze omgezet in domeinnamen . Een domeinnaam bestaat uit minstens twee gedeeltes, gescheiden door een punt.

DNS

Domain Name System (Domein Naam Systeem) of Domain name server. Het wereldwijde DNS is het protocol dat op het internet gebruikt wordt om domeinnamen naar IP-adressen te vertalen en omgekeerd.
.be
Veiligheid