Nieuws
Voor registrars

Initiatieven voor Oekraïne

22 maart 2022

25 dagen oorlog in Europa ondertussen, dat laat ons niet onberoerd. We staken de koppen bij elkaar met enkele registrars om na te denken of we iets voor de getroffen mensen in Oost-Europa konden doen. Uiteindelijk besloten we 2 acties te nemen.
 

  • Vanuit DNS Belgium garanderen we dat Oost-Europese domeinnaamhouders hun .be-domeinnaam niet verliezen. Veel mensen in die regio zijn duidelijk getroffen door de economische sancties. Met dit bescheiden gebaar willen we hen steunen: bij niet-verlenging of niet-betaling van een .be-domeinnaam, start een quarantaineperiode van 1 jaar in plaats van de gekende 40 dagen. Op die manier beschermen we zo’n 2.000 .be-domeinnamen van registrants uit Oekraïne, Belarus en Rusland. Binnenkort nemen we contact op met de registrars die deze specifieke domeinnamen beheren.
     
  • Vanuit Digital for Youth maken we 100.000 euro en 200 computers vrij voor Oekraïense vluchtelingen die in België terechtkomen. Naar schatting 100 à 200.000 vluchtelingen zullen de komende dagen en weken in België toekomen. Basisvoorzieningen zoals onderdak en voedsel voorziet de overheid. Wij willen ons steentje bijdragen en voor extra IT-materiaalzorgen. Via een laptop kunnen zij contact met familie in Oekraïne houden en onderwijs of taalcursussen in België volgen. 

 

Doe je zelf graag een donatie, financieel of hardware? Dan is dat welkom bij Digital for Youth of info@digitalforyouth.be