Nieuws
Voor registrars

Onze mail naar registrants over nieuwe algemene voorwaarden .be 

01 december 2022

Update 1 december:

Wij herinneren je aan onderstaande mail die je op 21 november ontving. Contacteer je je domeinnaamhouders liever zelf over de gewijzigde algemene voorwaarden? Geef ons dan ten laatste op 5 december een seintje via support@dnsbelgium.be. Anders krijgen ze sowieso van ons een bericht.

Origineel bericht 21 november:

Wij hebben een nieuwe versie van de “algemene voorwaarden voor .be-domeinnaamregistraties” voorbereid. Dit zijn de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op elke houder van een .be-domeinnaam, jouw eindklanten dus. De nieuwe versie treedt in werking op 15 januari 2023.  

Wat is nieuw in versie 6.2? 

  • De huidige versie dateert van 2018 en dus was een update op vlak van taal en leesbaarheid welkom. 
  • Sommige procedures (bv. “bad whois ” procedure) en diensten (bv. Domain Shield) waren nog niet toegevoegd of helemaal up-to-date. 
  • We keken het artikel inzake de bescherming van de privacy en de verwerking van persoonsgegevens na en vulden dit aan in functie van de huidige manier van werken binnen DNS Belgium. 
  • We lichten de werking van Registrant Verification toe in een aantal relevante bepalingen en een nieuw artikel. 

Geen grote inhoudelijke wijzigingen dus maar wel een noodzakelijke update zodat de .be-domeinnaamhouders zo goed mogelijk op de hoogte zijn van de spelregels voor het registreren en beheren van een .be-domeinnaam. Je vindt de nieuwe versie van de Algemene voorwaarden op onze website

Domeinnaamhouders informeren 

Wij vinden het nodig om alle domeinnaamhouders op de hoogte te brengen van deze nieuwe versie. Daarom sturen we vanaf 15 december een e-mailbericht aan alle .be-domeinnaamhouders. In deze e-mail leggen we uit wat de belangrijkste wijzigingen zijn en geven we een URL mee met de locatie van de nieuwe voorwaarden. Een voorbeeld van dit bericht vind je hieronder.

Heb je er geen bezwaar tegen dat DNS Belgium jouw domeinnaamhouders een e-mailbericht stuurt? Dan hoef je verder niets te ondernemen.   

Verkies je om je domeinnaamhouders zelf op de hoogte te brengen van de nieuwe versie van de algemene voorwaarden?  

  • Laat ons dit dan ten laatste 2 december weten via een antwoord op deze mail. In dit geval willen wij graag ten laatste 31 december een bewijs ontvangen dat je je klanten op de hoogte hebt gebracht van deze wijziging.  
  • Vernemen wij niets van jou? Dan gaan we ervan uit dat DNS Belgium jouw domeinnaamhouders een bericht mag sturen. Op die wijze kunnen wij aantonen dat de domeinnaamhouder wel degelijk op de hoogte werd gebracht van de nieuwe voorwaarden.    

We willen je ook vragen om vanaf 15 januari 2023 enkel nog de nieuwe versie van de algemene voorwaarden ter goedkeuring voor te leggen aan jouw klanten.