Nieuws

Studenten zetten server op de maan

31 maart 2023

Wij waren aanwezig bij de Cyber Security Challenge. Deze wedstrijd wordt elk jaar georganiseerd en richt zich tot studenten informatica en cybersecurity. Als één van de hoofdsponsors stelden wij verschillende uitdagingen voor aan de studenten.     

Onze ingenieurs kwamen met uitdagingen op basis van de DNS-technologie: deze werden tijdens de kwalificatierondes gebruikt. Onze uitdaging voor de finalerondes? Verder gaan dan technologie en een beroep doen op de “business senses”. Het uitgangspunt was een fictief scenario: DNS Belgium besluit om als eerste registry een gezaghebbende nameserver op de maan te plaatsen. Om onze diensten uit te breiden en onze huidige DNS-opstelling veerkrachtiger te maken, maar ook om meer inclusief te zijn tegenover aliens. 

Thinking out of the box 

De deelnemers maakten een risicoanalyse voor het opzetten van deze server en zochten uit welke problemen kunnen opduiken.  Ze schatten de risico's en waarschijnlijkheden in en dit voor elke situatie die zich kan voordoen. Na 15 minuten leverden ze de uitdaging al in. Met deze opdracht wilden we studenten laten zien dat de DNS-technologie nog steeds uitdagingen en risico's met zich meebrengt. Ondanks dat ze niet nieuw is. 

Onze collega's spendeerden die twee dagen in de Koninklijke Militaire Academie in Brussel om DNS Belgium te presenteren en onze stagemogelijkheden voor te stellen.  

"Ik neem nu al verschillende jaren deel aan dit evenement. Elke keer ben ik verbaasd over het hoge niveau van de kennis en vaardigheden van de studenten. Helaas blijf ik ook merken dat DNS nog niet voldoende bekend of geliefd is bij de studenten"

Als jury moesten onze collega’s  ook de pogingen van de verschillende concurrerende groepen op onze uitdaging beoordelen. De uiteindelijke winnaars van de Cyber Security Challenge behaalden de derde plaats in onze uitdaging. Wat betekent dat ze niet alleen technische vaardigheden toonden, maar ook de business senses om deze te gebruiken. 

Benieuwd hoe een stage bij DNS Belgium er voor jou kan uitzien? Lees onze pagina over stages en kom erachter! 

Met dit artikel ondersteunen wij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Gerelateerde content