Gebruik een correct e-mailadres wanneer je een domeinnaam registreert

Wanneer je een domeinnaam registreert moet je een aantal persoonlijke gegevens doorgeven. Een van de gevraagde gegevens is een e-mailadres waarop we je kunnen contacteren.

Waarom is het zo belangrijk om het correcte e-mailadres op te geven? 

Alle communicatie over je domeinnaam gaat naar het e-mailadres dat je opgaf wanneer je je domeinnaam registreerde.  

Zorg ervoor dat het e-mailadres werkt en dat de berichten bij jou terechtkomen. 

Denk goed na als je een domeinnaam registreert voor je onderneming 

Wanneer je voor je organisatie een domeinnaam registreert, denk dan goed na wie je als domeinnaamhouder kiest en welk e-mailadres je opgeeft als contactadres. Als je het persoonlijke e-mailadres gebruikt van bv. de webmaster, komt alle communicatie over de domeinnaam in zijn persoonlijke mailbox terecht.  

Dat is geen probleem zolang die persoon bij de organisatie blijft werken. Maar wanneer dat niet meer het geval is, is je organisatie niet langer bereikbaar voor communicatie over je domeinnaam.   

Wanneer een persoonlijk e-mailadres wordt gebruikt, kan dit een aanleiding zijn tot conflicten tussen de partners van een onderneming over wie nu eigenlijk de eigenaar is van een domeinnaam. Neem dit dus in overweging wanneer je een domeinnaam registreert. 

Hoe kan ik het e-mailadres dat gekoppeld is aan mijn domeinnaam veranderen? 

Je kan het e-mailadres dat gekoppeld is aan je domeinnaam heel eenvoudig en volledig gratis veranderen via een update bij je registrar.