Nieuws

De Schaal van M

24 januari 2024

Net zoals in 2023 is DNS Belgium ook dit jaar trotse partner van De Schaal van M.

De Schaal van M is een wedstrijd voor kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar. Klassikaal dingen ze mee om de titel 'Meest mediawijze klas van Vlaanderen' in de wacht te slepen.

Mediawijze vijfsterrenklassen

Om die prestigieuze titel te verdienen moeten deelnemende klassen in de week van 19 februari elke speldag enkele opdrachten vervullen. Elke klas die een speldag succesvol doorloopt, verdient één ster in het logo van De Schaal van M.

Alle deelnemende klassen kunnen dus makkelijk vijf sterren verzamelen en de eretitel 'mediawijze 5-sterrenklas' verdienen. Klassen die vijf sterren verdienen én deelnemen aan een extra wedstrijdchallenge kunnen leuke, mediawijze prijzen winnen.

Lees alles over de wedstrijd voor het vijfde en zesde leerjaar

Gratis lesmateriaal

De Schaal van M biedt daarnaast ook gratis lesmateriaal waarmee klassen uit de 1e, 2e en 3e graad van het lager onderwijs aan de slag kunnen rond mediawijsheid. Het materiaal sluit bovendien perfect aan bij heel wat leerdoelen uit de Leerlijn Mediawijsheid en aan de eindtermen.

Bekijk het lesmateriaal per graad

Onze jeugd digitaal weerbaar maken

DNS Belgium vindt het uiterst belangrijk dat jongeren zich goed bewust zijn van hun online veiligheid en van de risico’s en gevaren die het internet en de digitale samenleving met zich meebrengen.

We hebben zelf al heel wat campagnes tot jongeren gericht om hen digitaal weerbaar te maken. En het is ook de reden waarom we dit mooie initiatief enthousiast steunen.

Samen met Mediawijs, Ketnet, Mediaraven, JEF, Link in de Kabel, Amai Vlaanderen en het Kenniscentrum Data en Maatschappij partner van De Schaal van M. We hebben een challenge bedacht voor de deelnemende klassen. We voorzien ook educatief materiaal en informatie die de de klassen als inspiratie voor de challenge.

Met dit artikel ondersteunen wij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.