Nieuws

Digital Wallonia lanceert grootschalige cybersecuritycampagne

15 september 2023

Digital Wallonia lanceert een grootschalige campagne om cybersecurity te promoten in Wallonië. De campagne wil mensen en bedrijven bewustmaken van hun veiligheid online en de kennis over cybersecurity vergroten. Maar het is ook de bedoeling Wallonië op de kaart te zetten als een regio met grote expertise ter zake.

Bewustwording en training

Met een uitgebreide socialmediacampagne in vier talen en op de websites cyberwal.be en digitalwallonia.be informeert Digital Wallonia burgers, bedrijven en overheidsinstellingen over cybersecurity en best practices.

De slagzin ‘Een kleine klik wordt soms een grote schrik’ roept mensen op om niet klakkeloos gegevens te delen, te klikken of te downloaden.

Verder zijn er ook een ‘Cyber-Score’-tool voor jongeren, informatieve en ludieke evenementen zoals CyberNight en een Capture The Flag (een cybersecurity wedstrijd) en train-de-trainer-programma voor organisaties.

Met dat laatste wil Digital Wallonia het aantal mensen in Wallonië verhogen die een opleiding cybersecurity hebben gevolgd.

Innovatie en internationalisering

Het is ook de bedoeling dat Digital Wallonia en ISS Cyberwal in samenwerking met Waalse bedrijven nieuwe onderzoeksprojecten rond cybersecurity opstellen. Die moeten een antwoord bieden op reële uitdagingen waarmee bedrijven geconfronteerd worden en uiteindelijk de concurrentiekracht van Wallonië vergroten. Een heuse Factory moet de resultaten van dat onderzoek aan het grote publiek presenteren.

Dat Wallonië het groot ziet, blijkt uit de internationale ambities. Zo wil het in de toekomst een actieve rol spelen in Europese projecten rond cybersecurity en bv. deelnemen aan het International Cybersecurity Forum, the Diana Initiative, Quantum

Met dit artikel ondersteunen wij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.