Nieuws

Opgepast voor aanbiedingen van dnsbenelux.com

10 juli 2019

Update: DNS Belgium spande een rechtszaak in tegen dnsbenelux.com. Op 20 juni 2019 heeft de rechtbank van Luik de onmiddellijke staking bevolen van alle oneerlijke handelspraktijken van dnsbenelux.com. Bovendien moet het bedrijf een dwangsom van 2.500 euro per nieuwe of verdere overtreding betalen. Inmiddels werd ook de inhoud van de website www.dnsbenelux.com verwijderd.  

Eerder artikel (november 2018):

Word je ongevraagd benaderd door dnsbenelux.com die je onder druk zet om naast je .be-domeinnaam, dezelfde domeinnaam te registreren maar dan met een andere extensie (zoals .info, .com, .eu enz)? Wij raden je aan waakzaam te zijn.

dnsbenelux.com

Verschillende .be-domeinnaamhouders meldden dat ze een telefoon en soms zelfs een e-mail kregen van dnsbenelux.com die hen met aandrang vroeg om een extra domeinnaam te registreren. Iemand anders zou hun domeinnaam in een andere extensie willen registreren. Om dat te voorkomen, worden ze gepusht om een extra domeinnaam te registreren.

Wij adviseren om niet in te gaan op dit voorstel

Ben je toch geïnteresseerd in een .com-, .info-, .eu- of een andere variant van je .be-domeinnaam, neem dan contact op met je registrar.

Klacht indienen

Je kan over dit soort praktijken een klacht indienen bij de FOD Economie