Nieuws

Misleidende verkooppraktijken van IS BNL

18 juli 2024

Opnieuw duikt een organisatie op die .com-domeinnaamhouders contacteert en hen onder enige dwang aanraadt om de .be-variant van hun domeinnaam te registreren: IS BNL. Dit is waarschijnlijk een geval van misleidende handelspraktijken. We vragen domeinnaamhouders dan ook om waakzaam te zijn. 

Onbetrouwbare partijen: IS BNL, IRS Benelux, DNS EU, IDS Belgium en DNS Benelux

De praktijk die IS BNL toepast, is niet nieuw: je wordt gecontacteerd en hoort dat iemand anders interesse heeft om jouw merknaam of domeinnaam te registeren, maar dan met een .be-extensie. Je wordt aangemoedigd om de .be-domeinnaam zelf te registeren, om imago-of klantenverlies te beperken. De registratie gaat direct in voor een lange periode, net als in het voorbeeld hieronder van DNS EU registreer je voor 10 jaar.

Voor DNS EU waarschuwden we in december 2023 al .De Luikse rechtbank oordeelde eerder al dat gelijkaardige praktijken van IDS Belgium en DNS Benelux misleidend of zelfs ronduit bedrieglijk zijn. 

Ons advies: ga niet in op het aanbod van IS BNL

  • Ben je geïnteresseerd om je domeinnaam met een andere extensie te registreren ? Contacteer dan je registrar, waar je eerder je .be bij registreerde.
  • Klacht indienen tegen dit aanbod kan via de FOD Economie. Zij zijn bevoegd voor onderzoek naar oneerlijke handelspraktijken...