Nieuws
Voor registrars

Opvolging domeinnamen bij stopzetting contract

08 mei 2020

Wanneer het contract met een registrar eindigt, om welke reden ook, proberen wij altijd een overnemer te vinden voor de domeinnamen in zijn portefeuille. Lukt dit niet, dan verhuizen we die domeinnamen tijdelijk naar het account van DNS Belgium. Vervolgens contacteren we de houders en vragen hen om zo snel mogelijk een nieuwe registrar te zoeken voor hun domeinnaam/domeinnamen.

Tot op heden bleven deze domeinnamen geregistreerd tot verschillende maanden na hun vervaldatum.

We hebben deze termijn nu wat ingekort:

  • Na stopzetting van het contract met zijn registrar verwittigen we de domeinnaamhouder en raden hem aan zijn domeinnaam zo snel mogelijk te verhuizen naar een andere registrar. Dit kan aan het standaardtarief voor een transfer.
  • 2 maanden voor zijn domeinnaam vervalt contacteren we de domeinnaamhouder opnieuw en waarschuwen hem dat de domeinnaam kort na de vervaldag “out of service” gaat.
  • Op het einde van de maand waarin de domeinnaam vervalt, halen wij deze domeinnaam uit de domeinnaamzone. M.a.w. vanaf dat moment werkt de domeinnaam niet meer. De domeinnaamhouder heeft 2 maanden de tijd om zijn domeinnaam te verhuizen. Dit kan aan het standaardtarief voor een transfer.
  • Na die 2 maanden geven wij de domeinnaam vrij.

Heb je nog vragen? Stuur een mail naar support@dnsbelgium.be