Waarom kiezen voor .be?

Er zijn heel wat goede redenen om voor een .be-domeinnaam te kiezen. Zo is .be onze nationale extensie en dé referentie voor bedrijven, organisaties, overheden, ondernemers en particulieren die online aanwezig willen zijn in België. 

Werkt merkversterkend 

Veel mensen associëren een .be-domeinnaam automatisch met een Belgische onderneming, organisatie. Als je in heel België actief bent en je wilt dat extra benadrukken, dan is .be wat je nodig hebt. 

Wekt vertrouwen  

Uit onderzoek blijkt dat een .be-domeinnaam vertrouwen opwekt. Het is voor Belgen de logische extensie, die het eerst bij hen opkomt. Iemand die de naam van je onderneming of product kent, maar je domeinnaam niet, zal bijna altijd eerst .be proberen. 

Straalt kwaliteit uit 

Samen met het vertrouwen dat een .be-domeinnaam wekt, straalt het ook degelijkheid uit. Voor de Belg is een.be-domeinnaam synoniem voor kwaliteit. 

Vergroot je vindbaarheid op internet 

Omdat een .be-domeinnaam zo vertrouwd is en de logische keuze is in België, kan dat je meer kliks opleveren. Dat leidt tot meer bezoekers en betere zoekresultaten. Je scoort beter op Google en wordt dus nog beter gevonden op het internet. 

Is je .be-domeinnaam niet meer beschikbaar? 

Als de .be-domeinnaam van je voorkeur niet meer beschikbaar is, hoeft dat geen drama te zijn. Mits wat creativiteit kan je talloze ronkende domeinnamen bedenken die vast wel nog beschikbaar zijn. Wie hulp zoekt bij het bedenken van een sterke domeinnaam, kan terecht op deze website en op www.claimjeidee.be.   

Uiteraard zijn er naast .be ook andere waardevolle extensies: 

  • .vlaanderen 
    • Voor Vlaamse bedrijven, organisaties, overheden of individuen die een sterke lokale identiteit willen neerzetten. 
    • Meer info over .vlaanderen
  • .brussels 
    • Voor binnen- en buitenlandse bedrijven, organisaties, overheden of ondernemers die zich willen associëren met Brussel. 
    • Meer info over .brussels