Meer info over de transfercode

De  transfercode  is de code die je nodig hebt om je  domeinnaam  te verhuizen van de ene registrar naar de andere of om je domeinnaam over te dragen naar een andere domeinnaamhouder.  

De transfercode voor .be bestaat uit 5 keer 3 cijfers gescheiden door een koppelteken.  

Transfercode voor .be

Je kan de transfercode bij ons aanvragen via onderstaand veld of bij om het even welke registrar. 

Het registratiesysteem van DNS Belgium stuurt je de code per e-mail. Die transfercode bezorg je aan je nieuwe registrar als je van registrar wilt veranderen, of aan je huidige registrar met de vraag je domeinnaam over te dragen aan een andere domeinnaamhouder.

De ontvangen transfercode is 7 dagen geldig. Als je de code opnieuw opvraagt binnen de 7 dagen, wordt de geldigheidsduur verlengd met 7 dagen. Je kan de code maximaal 4 opeenvolgende keren opvragen binnen de 7 kalenderdagen. Als de code een vijfde maal opgevraagd wordt, verschijnt er een foutmelding en kan je gedurende 7 kalenderdagen geen aanvraag meer doen.  

Wanneer de transfercode niet meer opvraagbaar is, kan je contact opnemen met het supportteam van DNS Belgium via support@dnsbelgium.be.

Transfercode voor .vlaanderen en .brussels 

Je kan bij je huidige registrar de transfercode opvragen die aan je domeinnaam gekoppeld is. Bij een .vlaanderen of .brussels-domeinnaam blijft dit altijd dezelfde transfercode. Vervolgens bezorg je deze code aan je nieuwe registrar. Die kan dan met deze code een transferaanvraag indienen bij DNS Belgium.