Nieuws

Spotlight op vrouwen in IT

08 maart 2023

Bij DNS Belgium laten we Internationale Vrouwendag niet geruisloos passeren. Zeker omdat vrouwen in onze IT-sector zich nog al te vaak op de achtergrond begeven. Initiatieven zoals ‘She goes ICT’ ten spijt, is het vandaag nog altijd pover gesteld met het aantal vrouwen in de IT-sector. Ook bij onze organisatie tellen we maar 4 vrouwen op onze technische afdeling, die in totaal uit 20 mensen bestaat. Maar vandaag brengen we een hoopvol en positief verhaal.

30% van de medewerkers binnen de IT, zijn vrouwen. Binnen cybersecurity ligt dat aantal nog lager, op 15 à 20%. Als sector hebben we behoefte aan méér diversiteit.

Vandaag vieren we vrouwen en in het bijzonder vrouwen met een hart voor wetenschappen en IT. Wij stellen je Laurie-Anne, Noémie en Dulce voor: een Data Protection Officer (DPO), studente wetenschappen en front-end developer.

Eén van de misvattingen over vrouwen in IT, is dat het abstracte denken meer iets voor mannen is.

3 vrouwen over hun drive in een mannenwereld en de ambities die ze koesteren. Ze vertellen waarom vrouwelijke representativiteit niet alleen belangrijk maar ook noodzakelijk is. In dit filmpje maken ze komaf met vooroordelen en getuigen ze over de voordelen van werken in IT. Want jonge vrouwen hebben niets te verliezen: een job in IT is boeiend en haalbaar voor velen, net omdat de sector zoveel opties biedt. Denk aan werken als analyst, developer, cybersecurity officer, policy maker, incident manager en zoveel meer. 

De mogelijkheden binnen de IT-sector zijn te weinig gekend en daardoor jammer genoeg onbemind. Bij DNS Belgium brengen we daar graag verandering in, diversiteit op de werkvloer is essentieel voor een gezonde teamwerking en een kwaliteitsvolle dienstverlening.

Mensen moeten afstappen van het idee dat technologie en IT saai zijn. Er zijn zoveel facetten aan, dat maakt het superinteressant.

Technisch geschoolde mensen zijn steeds welkom voor een kennismaking bij een kopje koffie of thee. Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal, ongeacht gender of etniciteit. Neem contact op met jobs@dnsbelgium.be

Met dit artikel ondersteunen wij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.