Nieuws

Podcast digitale inclusie

13 mei 2022

De Cyber Security Coalition wijdde recent een podcast aan digitale inclusie. Onze duurzaamheidscoördinator Arnaud Recko was een van de gasten. Samen met Christine Copers, innovation manager bij de FOD Beleid en Ondersteuning, en Linde Verheyen, director Public Affairs bij BNP Paribas Fortis en mede-oprichter van DigitAll, lichtte Arnaud toe hoe met de digitalisering van onze samenleving ook het risico op digitale uitsluiting toeneemt.

In de podcast vertelt Arnaud dat maar liefst 40 procent van de Belgen digitale uitsluiting riskeert omdat ze geen toegang hebben tot het internet of niet over de nodige digitale vaardigheden beschikken. Dat is uiteraard onaanvaardbaar. En precies daarom nemen zowel de overheid als de privésector heel wat initiatieven.

In de podcast schetsen de drie sprekers de situatie omtrent digitalisering en staan ze stil bij de risico’s en de initiatieven om digitale inclusie in ons land te bevorderen. Ze hebben daarbij bijzondere aandacht voor cybersecurity en digitale rechten. Want digitalisering moet hand in hand gaan met kennis en bewustzijn over veilig internetgebruik.

Beluister de podcast:

Met dit artikel ondersteunen wij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.