Nieuws

DNS Belgium is SDG Ambassador

19 oktober 2023

DNS Belgium wordt tijdens de Dag Duurzaam Ondernemen op 26 oktober 2023 door UNITAR/Cifal Flanders uitgeroepen tot SDG Ambassador. Uiteraard zijn we heel trots op deze prachtige erkenning. Het is voor ons de ultieme bekroning van de vele inspanningen de we de voorbije zes jaar als team geleverd hebben.

‘Deze erkenning onderstreept onze voortdurende inspanningen om bij te dragen aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties’, zegt Arnaud Recko (foto), duurzaamheidscoördinator bij DNS Belgium. ‘Als een van de eersten in België die deze titel mogen dragen, nemen we onze rol als uithangbord voor duurzaamheid ernstig.’

Arnaud Recko, duurzaamheidscoördinator bij DNS Belgium. (c) Mathieu Wouters

Pioneer, Champion, Ambassador

Sinds we in 2017 voor het eerst het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) in ontvangst namen, was DNS Belgium achtereenvolgens Klimaatambassadeur voor Vlaams-Brabant, SDG Pioneer, SDG Champion en nu dus ook SDG Ambassador. Het betekent dat we al die jaren duurzaamheidsacties hebben ondernomen en bepaalde duurzaamheidsdoelstellingen hebben bereikt die gekoppeld zijn aan de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties.

Om de titel van SDG Ambassador te verdienen moet je onder andere zes keer het VCDO behalen. Dat deden we zes jaar op rij. Een SDG Ambassador moet ook inspanningen leveren inzake due diligence, mensenrechten, rapportering en CO2-reductie. Verder moet het duurzaamheidsbeleid verankerd zijn in de bedrijfsvoering van een organisatie en moet een organisatie ook maatschappelijke impact én leiderschap op het vlak van duurzaamheid kunnen aantonen.

‘DNS Belgium is een uithangbord en voorbeeld voor organisaties die ook op duurzaamheid willen inzetten.’

Maatschappelijke impact en leiderschap

Dat laatste is minder evident dan bv. je CO2-uitstoot reduceren en compenseren. Maar met een initiatief als Digital for Youth hebben we natuurlijk een grote maatschappelijke impact. Tegelijk proberen we een voorbeeldrol te spelen in onze sector door stakeholders te betrekken bij ons duurzaamheidsbeleid door erover te communiceren met het grote publiek en in sectororganisaties.

‘Ondernemingen als DNS Belgium tonen de weg aan hun sectorgenoten’, meent Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Vlaams-Brabant. ‘De naam Ambassador is niet gestolen, zij zijn een uithangbord en voorbeeld voor ondernemers die ook op duurzaamheid willen inzetten. Duurzaam ondernemen wordt steeds meer een evidentie, maar bedrijven hebben ook ondersteuning nodig. We zijn heel trots dat we vanuit Voka - KvK Vlaams-Brabant de juiste begeleiding konden bieden en helpen DNS Belgium tot eerste SDG Ambassador in België uit te groeien.'

Een streefdoel maar geen einddoel

De titel van SDG Ambassador was een streefdoel sinds onze eerste duurzaamheidsacties in 2016. Maar dat betekent niet dat het een eindpunt is. De lat ligt hoog wanneer het over duurzaamheid gaat en we zullen initiatieven blijven nemen om het nog beter te doen en nog meer een voorbeeldrol te spelen voor andere organisaties. ‘We kijken ernaar uit om onze inspanningen voort te zetten en ons voorbeeld te delen met anderen in onze sector’, besluit Arnaud.

In de pers...

Ook de regionale pers heeft opgemerkt dat DNS Belgium de titel van SDG Ambassador in de wacht sleept:

Lees het artikel in Het Laatste Nieuws

Leest het artikel in Made in Vlaams-Brabant

Met dit artikel ondersteunen wij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.